خواص قارچ گانودرما چیست؟

به گزارش مهسان بلاگ، قارچ گانودرما برخلاف سایر قارچ ها، بیشتر جنبه دارویی دارد. از خواص قارچ گانودرما در طب سنتی شامل درمان بیخوابی، سردرد، ضعف اعصاب، تنگی نفس، تقویت حافظه، بیماری های کلیه و کبد، ورم مفاصل، آسم، پیشگیری و درمان سرطان می گردد.

خواص قارچ گانودرما چیست؟

خبرنگاران | سرویس سلامت - تا به امروز در خصوص گیاهان دارویی مختلف شنیده اید، ولی شاید تا به حال در خصوص قارچ های دارویی نشنیده باشید. یکی از قارچ های دارویی که از آن در تهیه دمنوش و چای استفاده می گردد و در طب سنتی کشور های آسیایی به ویژه چین و ژاپن برای درمان بیماری های مختلف استفاده می گردد، قارچ گانودرما نام دارد. در ادامه با خواص قارچ گانودرما در درمان بیماری ها و طریقه مصرف آن آشنا شوید.

فواید درمانی و خواص قارچ گانودرما

بعضی از مهمترین خواص درمانی قارچ گانودرما عبارت اند از:

1. فعالیت ضدتوموری

تحقیقات پژوهشگران روی خواص درمانی این قارچ نشان داده است، مواد موجود در این قارچ به فعال شدن سیستم ایمنی بدن یاری می نماید و از رشد تومورهای سرطانی به وسیله فعال کردن پاسخ سیستم ایمنی و تحریک فراوری سـیتوکین ها جلوگیری می نماید.

2. کاهش کلسترول خون

از خواص قارچ گانودرما کاهش کلسترول خون و پیشگیری از حملات ناگهانی و بیماری های قلبی عروقی است.

3. کاهش قند خون

پلی ساکارید های موجود در این قارچ باعث کاهش قند خون می شوند و از این رو به درمان دیابت یاری می نماید.

4. لاغری و کاهش وزن

مصرف دمنوش تهیه شده از این قارچ به هضم بهتر و افزایش متابولیسم بدن یاری می نماید و راهی مفید برای کاهش وزن سالم و لاغری است.

5. پیشگیری از بیماری های کبدی

آنالیز محققان در رابطه با خواص قارچ گانودرما نشان داد، ماده گانودریک اسید می تواند از اثرات مخربی که برخـی مواد سمی بر روی کبد می گذارند، جلوگیری نمایند و از این رو برای حفظ سلامت کبد و پیشگیری از بیماری های کبدی مفید است. سم زدایی بدن، افزایش ادرار و جلوگیری از ایجاد موارد ناخواسته در سیستم ایمنی بدن از دیگر خواص قارچ گانودرما است.

6. کاهش فشار خون

قارچ گانودرما در کاهش و متعادل کردن فشار خون بالا موثر است.

7. اثرات آنتی هیستامین

ترکیبات شیمیایی موجود در این قارچ می توانند از آزاد شدن هیستامین جلوگیری نمایند؛ بنابراین مصرف آن می تواند به جلوگیری و یا کاهش واکنش های آلرژیک در بدن یاری کند.

میزان و طریقه مصرف قارچ گانودرما

این قارچ به دلیل طعم تلخ و نامطبوعی که دارد، در تهیه غذا و به صورت خام استفاده نمی گردد. بهترین روش مصرف قارچ گانودرما به صورت چای و دمنوش است. در طب سنتی چینی آن را به طور کامل خشک نموده و سپس به قطعات کوچک خرد می نمایند و از آن برای تهیه سوپ، قهوه و دمنوش استفاده می نمایند. میزان مصرف درمانی قارچ گانودرما برای حفظ سلامتی و پیشگیری از بروز مشکل 2.5 گرم در روز است که در 4 وعده و با شکم خالی مصرف می گردد.

مضرات قارچ گانودرما (موارد احتیاطی و منع مصرف)

اگرچه در کتب طب سنتی هیچ گونه عارضه خاصی در رابطه با این قارچ ذکر نشده است، لیکن بعضی از واکنش های آلرژیک مربوط به آن شامل خشکی دهان، گلو و سینوس ها همراه با التهاب، ناراحتی معده، وجود خون در مدفوع و مسمومیت کبد در صورت زیاده روی در مصرف این قارچ گزارش شده است. همچنین مصرف همزمان آن با بعضی دارو ها از جمله دارو های ضد سرطان یا فشارخون ممکن است تداخل منفی داشته باشد و ضروری است قبل از مصرف با پزشک متخصص مشورت گردد.

استفاده از خواص قارچ گانودرما امروزه در سراسر جهان رایج شده است و تحقیقات وسیعی بر روی اثرات درمانی این قارچ بر روی بیماری های لاعلاجی مانند سرطان و ایدز در حال اجرا است. این قارچ هم اکنون در کشور های مختلف به صورت انواع کپسول ها درمانی، انواع چای، دمنوش و قهوه، روغن های درمانی و محصولات مراقبت از پوست مورد استفاده قرار می گیرد.

معرفی قارچ گانودرما

یکی از قارچ هایی که به دلیل دارا بودن خواص درمانی متعدد به عنوان بهترین قـارچ دارویی در سراسر جهان نامگذاری شده است، قارچ گانودرما lucidum Ganoderma است. از این قارچ به ویژه در کشور های آسیای شرقی استفاده می گردد. جالب است بدانید، در کلیه متون طب سنتی چـین از خواص قارچ گانودرما نام برده شده است و آن را برای درمان انواع بیماری ها (بدون عوارض جانبی) مؤثر می دانند.

این قارچ گونه های متعددی دارد و در رنگ های قرمز، سیاه، زرد، بنفش، سفید و سبز یافت می گردد، اما نوع قرمز و سیاه آن بیشتر مورد آنالیز و توجه قرار گرفته و خواص دارویی به آن نسبت داده شده است. قارچ گانودرما حاوی مواد بیولوژیکی فعال از جمله آنتی اکسیدان ها، پلی ساکارید و پلی ترپنوئید، اسید گانودریک، استرول های گیاهی، پروتئین ها و ویتامین ها، پتاسیم، فسفر و کلسیم است.

این قارچ اغلب در پای درختان یا حفره های پایین آن ها می روید؛ موطن اصلی آن کشور های چین و ژاپن است و به وسیله همین کشور ها نیز به جهان معرفی شده است. در کشور ما نیز این قارچ در شهر های شمالی و کرانۀ دریای خزر می روید. امروزه نیز به دلیل جنبه های دارویی متعدد این گیاه، کشت و پرورش قارچ گانودرما متداول شده و به یک شغل پردرآمد تبدیل شده است.

برگرفته از:فصلنامه گیاهان دارویی

fungroups.ir: گروه سرگرمی، مجله و انجمن سرگرمی

namit.ir: نامیت | مجله بازاریابی و مدیریت بازار

منبع: setare.com
انتشار: 28 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 28 اردیبهشت 1401 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 76535

به "خواص قارچ گانودرما چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص قارچ گانودرما چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید