بزرگترین کتابخانه های دنیا را بشناسید

به گزارش مهسان بلاگ، خبرنگاران: کتاب ها یکی از اصلی ترین و مهم ترین نماد های یک کشور به حساب می آیند و نشان دهنده فرهنگ یک ملت هستند. کتابخانه ها نیز یکی از مکان های مهم در شهر ها و کشور ها به حساب می آیند که هر ساله در سراسر دنیا میلیون ها نفر از مردم مشتاق و علاقمند را به خود جذب می کنند.

بزرگترین کتابخانه های دنیا را بشناسید

بعضی از این کتابخانه ها به اندازه ای بزرگ و جامع هستند که اگر شما تا پایان عمر خود نیز در این کتابخانه ها به مطالعه بپردازید، هنوز هم کتاب های خوانده نشده بسیاری از آن ها باقی خواهد ماند. اغلب کتابخانه های جهان سعی می کنند هر روز گنجینه مطالب خود را کامل تر کنند و کتاب های جدید را به فهرست خود اضافه کنند.

بعضی دیگر از کتابخانه ها نیز وجود دارند که مختص کتاب های قدیمی و تاریخی هستند و مطمئناً می توانند مطالب جذابی را به خوانندگان انتقال دهند. در ادامه با خبرنگاران همراه باشید تا به معرفی 10 کتابخانه بزرگ و برجسته در جهان بپردازیم.

آیتم ها در هر کتابخانه شامل: کتاب، ژورنال، منابع موسیقی، نقشه و سایر موارد می باشد.

1. کتابخانه ملی کنگره آمریکا

کتابخانه کنگره بزرگ ترین کتابخانه جهان است که در آن بیش از 160 میلیون آیتم نگه داری می شود. برای نگه داری از این کتاب ها حدوداً 800 کیلومتر قفسه استفاده شده است که این عدد، وسعت بالای این کتابخانه را نشان می دهد. این کتابخانه شامل کتاب ها و اسناد چاپ شده به 470 زبان مختلف می باشد که در سال 1800 به دستور جان آدامز رئیس جمهور وقت آمریکا ساخته شد.

2. کتابخانه بریتانیا

دومین کتابخانه بزرگ جهان در پایتخت انگلستان و در شهر لندن واقع شده است و در آن از بیش از 150 میلیون آیتم در 400 زبان مختلف نگهداری می شود. طبق آمار های ارائه شده هر ساله حدود 3 میلیون کتاب جدید به این کتابخانه اضافه می شود.

3. کتابخانه ملی کانادا

این کتابخانه که در پایتخت کانادا و در شهر اتاوا واقع شده است دارای بیش از 55 میلیون آیتم است. در این کتابخانه تنها کتاب ها نگهداری نمی شوند و عکس های برجسته و قدیمی نیز در بخشی از این کتابخانه نگهداری می شوند که توسط مردم نیز بازدید می شوند.

4. کتابخانه عمومی نیویورک

چهارمین کتابخانه بزرگ جهان، در سال 1895 میلادی تأسیس شده است و در منطقه منهتن در شهر نیویورک واقع شده است. در این کتابخانه بیش از 3200 کتابدار مشغول به کار هستند. در این کتابخانه نزدیک به 53 میلیون آیتم نگهداری می شود. این کتابخانه تا کنون نزدیک به 600 میلیون دلار از سازمان ها و افراد مختلف هدایای نقدی دریافت کرده است.

5. کتابخانه ایالتی روسیه

این کتابخانه که در شهر موسکو واقع شده است، بزرگ ترین کتابخانه در کشور روسیه به شمار می رود و در آن از 44 میلیون آیتم نگهداری می شود. در این کتابخانه از بیش از 250 کیلیومتر قفسه برای نگهداری کتاب ها استفاده شده است. در این کتابخانه، کتاب هایی با بیش از 250 زبان مختلف وجود دارند. این کتابخانه تا سال 1925 با نام ولادیمیر لنین شناخته می شده است.

6. کتابخانه شورای ملی ژاپن

تنها کتابخانه ملی در ژاپن، در سال 1948 در شهر توکیو ساخته شده است. این کتابخانه در اندازه کوچک تر از کتابخانه ملی کنگره آمریکا ساخته شده است. در این کتابخانه از بیش از 41 میلیون آیتم نگهداری می شود که این کتابخانه را تبدیل به ششمین کتابخانه بزرگ و جامع در جهان تبدیل کرده است.

7. کتابخانه ملی فرانسه

این کتابخانه که زمانی بزرگ ترین کتابخانه در جهان محسوب می شده است در شهر پاریس واقع شده است. ﺳﺎﺑﻘﻪٔ ﺗﺄﺳﯿﺲ این کتابخانه ﺑﻪ ﺳﺎﻝ 1368 ﻣﯿﻼﺩﯼ ﺑﺎﺯﻣﯽﮔﺮﺩﺩ که این کتابخانه را به یکی از قدیمی ترین کتابخانه های جهان تبدیل کرده است. در این کتابخانه از بیش از 40 میلیون آیتم نگهداری می شود و بیش از 2700 نفر نیز در این کتابخانه مشغول به کار هستند.

8. کتابخانه ملی روسیه

ﮐﺘﺎﺑﺨﺎﻧﻪ ﻣﻠﯽ ﺭﻭﺳﯿﻪ واقع در شهر ﻣﺴﮑﻮ، ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﺑﺰﺭﮔﺘﺮﯾﻦ ﮐﺘﺎﺑﺨﺎنه های ﺟﻬﺎﻥ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﮔﻨﺠﯿﻨﻪ ﻋﻈﯿﻤﯽ در ﺣﺪﻭﺩ 34 ﻣﯿﻠﯿﻮﻥ ﮐﺘﺎﺏ، ﻣﺠﻠﻪ، ﺭﻭﺯﻧﺎﻣﻪ ﻭ ﺍﺳﻨﺎﺩ ﻭ ﻣﺪﺍﺭﮎ ﺍﺯ ﺳﺮﺍﺳﺮ ﺟﻬﺎﻥ ﺑﻪ 247 ﺯﺑﺎﻥ مختلف را در خود جای داده است. در این کتابخانه که در سال 1795 تاسیس شده است، حدوداً 80 هزار نسخه الکترونیکی از کتاب های مختلف نیز وجود دارد.

9. کتابخانه سلطنتی دانمارک

این کتابخانه که در شهر کپنهاگ واقع شده است یکی از بزرگ ترین کتابخانه ها در جهان به شمار می آید که در آن از بیش از 35 میلیون آیتم نگهداری می شود. این کتابخانه که در سال 1648 تأسیس شده است، دارای بسیاری از نسخه های خطی باستانی و کتاب های دست نویس است که مردم می توانند از آن ها بازدید کنند.

10. کتابخانه ملی چین

کتابخانه ملی چین در غرب شهر پکن واقع شده است و بزرگ ترین کتابخانه قاره آسیا است که در آن از 35 میلیون آیتم به زبان های مختلف نگهداری می شود. این کتابخانه که در سال 1909 تاسیس شده است، تحت نظر وزارت فرهنگ دولت چین فعالیت می کند و یکی از پربازدید ترین اماکن شهر پکن نیز محسوب می شود.

منبع: Bustle

لیسون: لیسون: مجله هنر هفتم، سینما

مجله روگذر: مجله روگذر | مجله وقایع نگاری روزمره یک مهندس معماری

منبع: برترین ها
انتشار: 3 شهریور 1400 بروزرسانی: 3 شهریور 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 24785

به "بزرگترین کتابخانه های دنیا را بشناسید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بزرگترین کتابخانه های دنیا را بشناسید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید