بدترین خوراکی ها برای فشار خون چیست؟

به گزارش مهسان بلاگ، پرفشاری خون را می توان با رعایت تغذیه کاهش داد.ابتلا به فشار خون بالا لزوما به معنای آن نیست که فرد باید غذاهایی خاص را از رژیم غذایی خود حذف کند. به جای پرهیز از آنها، فرد باید بر رعایت اعتدال و یافتن جایگزین هایی سالم متمرکز گردد.

بدترین خوراکی ها برای فشار خون چیست؟

به گزارش خبرنگاران، افراد بسیاری در سراسر دنیا به فشار خون بالا مبتلا هستند. این شرایط می تواند خطر بیماری قلبی، سکته مغزی و مسائل سلامت دیگر را افزایش دهد.

یک رژیم غذایی مناسب می تواند به فرد در کنترل سطوح فشار خون خود یاری کند.

غذاهای شور

سدیم می تواند فشار خون را افزایش دهد. افراد بسیاری بدون این که حتی متوجه باشند، بیش از حد سدیم مصرف می نمایند.

غذاهای فرآوری شده و فست فودها به طور معمول حاوی مقادیر زیاد سدیم هستند که اغلب بیش از میزان توصیه شده 2,300 میلی گرمی برای مصرف روزانه سدیم است.

توصیه می گردد برچسب ارزش غذایی روی محصولات غذایی با دقت آنالیز گردد زیرا خوراکی هایی که به طور معمول سالم در نظر گرفته می شوند، مانند آب سبزیجات نیز ممکن است حاوی میزان زیاد سدیم باشند.

از جمله غذاهایی با سطوح بالای سدیم می توان به موارد زیر اشاره نمود:

- نان های رول و انواع دیگر نان

- پیتزا

- ساندویچ ها

- گوشت های پروده و کالباس ها

- سوپ های کنسروی

- تاکوها و بوریتوها

غذاهای شیرین

غذاهای شیرین فواید سلامت کمی را ارائه می نمایند و می توانند خطر افزایش وزن ناخواسته را نیز افزایش دهند. همچنین، مصرف خوراکی های شیرین ممکن است به فشار خون بالا منجر گردد.

مطالعه ای در سال 2014 نشان داد که غذاهای شیرین ممکن است فشار خون را حتی بیشتر از نمک افزایش دهند. این مطالعه از غذاهای حاوی شربت ذرت با فروکتوز بالا به عنوان عاملی که می تواند فشار خون را افزایش دهد، نام برد.

موارد زیر نمونه هایی هستند که ممکن است حاوی شربت ذرت با فروکتوز بالا باشند:

- دسر های فرآوری شده

- وعده های غذایی از پیش بسته بندی شده

- کراکرها

- گرانولا بارها یا موارد مشابه دیگر

- کره بادام زمینی

فرد باید بسته بندی این غذاها را برای حصول اطمینان از این که فاقد شربت ذرت با فروکتوز بالا هستند، آنالیز کند.

گوشت قرمز

گوشت قرمز می تواند فشار خون فرد را افزایش دهد. فرایند متابولیسم گوشت قرمز در بدن ممکن است ترکیباتی را منتشر کند که فشار خون را هرچه بیشتر افزایش دهند.

موارد زیر از جمله نمونه های گوشت قرمز هستند:

- گوشت گاو

- گوشت گوسفند

- گوشت گوساله

- گوشت آهو

- گوشت بز

فرد باید محدود کردن مصرف گوشت قرمز تا حد امکان یا انتخاب برش های کم چربی از گوشت را مد نظر قرار دهد. هرچه رنگ گوشت قرمزتر باشد، احتمال بیشتری دارد که سطوح فشار خون را افزایش دهد.

نوشیدنی های شیرین

در شرایطی که مصرف گاه به گاه نوشیدنی های شیرین مشکل ساز نیست، اما مصرف زیاد نوشیدنی های شیرین شده با قند ممکن است فشار خون را افزایش دهد.

افزون بر این، بسیاری از نوشیدنی های شیرین دارای کافئین هستند که می تواند فشار خون را هرچه بیشتر افزایش دهد.

از نوشیدنی های شیرین که ممکن است حاوی کافئین یا شربت ذرت با فروکتوز بالا باشند می توان به نوشابه های گازدار و آبمیوه ها اشاره نمود.

الکل

نوشیدن الکل می تواند موجب افزایش فشار خون فرد گردد. همچنین، مصرف الکل ممکن است یک عامل خطر مستقل برای بیماری قلبی باشد.

همچنین، الکل می تواند حاوی مقدار زیادی کالری خالی باشد. مصرف آن ممکن است موجب افزایش وزن ناخواسته یا جایگزینی با گزینه های غذایی سالم گردد.

چربی های اشباع

فردی که برای کاهش فشار خون یا خطر فشار خون بالا کوشش می نماید، باید مصرف چربی های اشباع را محدود کند.

برای بیشتر افراد، این به معنای آن است که بیش از 5 تا 6 درصد از کالری های روزانه خود را از چربی های اشباع که در غذاهای مختلف، مانند شیرینی ها و غذاهای پخته وجود دارند، دریافت ننمایند.

نمونه هایی از غذاهای حاوی چربی اشباع شامل موارد زیر می شوند:

- دسرها، مانند شکلات ، تافی، کیک ها، پودینگ ها، بیسکوئیت ها، و پای ها

- گوشت های فرآوری شده، مانند سوسیس ها، برگرها، بیکن ها، و کباب ها

- چربی های پخت و پز، مانند کره، مارگارین، چربی غاز، پیه، چربی حیوانی

- روغن ها، از جمله روغن و خامه نارگیل و روغن پالم

- محصولات لبنی پر چرب، مانند خامه، شیر، ماست، پنیر و سرشیر

غذاهای فرآوری شده و بسته بندی شده

غذاهای بسته بندی شده که ممکن است سالم به نظر برسند، مانند وعده های غذایی مبتنی بر سبزیجات و گوشت، ممکن است عطر و طعم خود را از سطوح بالای سدیم دریافت نمایند.

پرهیز از این غذاها تا حد امکان یا آنالیز دقیق برچسب ارزش غذایی و انتخاب محصولاتی که از محتوای سدیم نسبتا کم برخوردار هستند، باید مورد توجه قرار بگیرد.

چاشنی ها

فرد مبتلا به فشار خون بالا احتیاجی ندارد تا از همه چاشنی ها پرهیز کند. با این وجود، آنالیز برچسب روی محصول اهمیت دارد زیرا بعضی از آنها می توانند حاوی مقادیر زیاد قند یا سدیم باشند.

همچنین، نباید تنها به مزه اعتماد کرد زیرا حتی چاشنی هایی که طعم شوری ندارند ممکن است حاوی سدیم زیاد باشند.

از جمله چاشنی هایی که ممکن است حاوی نمک یا شکر زیاد باشند می توان به موارد زیر اشاره نمود:

- سس گوجه فرنگی

- سس چیلی

- سس سویا

- چاشنی های سالاد

با آنالیز برچسب روی محصول می توانید محصولاتی که حاوی نمک و شکر کمتر هستند را انتخاب کنید.

کافئین

کافئین می تواند به طور موقت فشار خون را افزایش دهد و موجب خوانش های فشار خون بسیار بالا گردد.

افرادی که قصد دارند مصرف کافئین خود را محدود نمایند ممکن است مصرف کمتر قهوه عادی یا جایگزینی آن با قهوه بدون کافئین را مد نظر قرار دهند.

افرادی با سابقه فشار خون بسیار بالا ممکن است لازم باشد با پزشک خود درباره کاهش یا حذف مصرف کافئین صحبت نمایند.

غذاهایی که باید به رژیم غذایی اضافه نمود

مصرف یک رژیم غذایی متنوع سرشار از مواد غذایی مغذی می تواند به کاهش فشار خون بالا یاری کند. از جمله گزینه هایی که می توانید به رژیم غذایی خود اضافه کنید می توان به موارد زیر اشاره نمود:

- غلات کامل

- میوه ها و سبزیجات، از جمله سبزیجات برگدار، آووکادو، توت ها و میوه های خانواده مرکبات

- گوشت های بدون چربی، از جمله مرغ و ماهی

- منابع پروتئینی دیگر، مانند عدس، مغزدانه ها، کینوآ، و توفو

ایده های جایگزینی

جایگزینی غذاهای فرآوری شده با نمونه های دوستدار قلب را مد نظر قرار دهید. به عنوان مثال، به جای میان وعده های شیرین مانند کیک و کلوچه می توانید میوه ها را انتخاب کنید.

همچنین، انتخاب آب گازدار یا طعم دار به جای نوشابه ها بهتر است. به جای چاشنی ها نیز می توانید از فلفل های خرد شده بهره ببرید.

عادات روزانه

بعضی تغییرات سبک زندگی می توانند به کاهش فشار خون و بهبود سلامت بدن یاری نمایند که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره نمود:

- ترک سیگار، اگر فرد سیگاری است

- رسیدن به وزن مناسب و حفظ آن

- یافتن راهبردهایی برای مدیریت استرس، مانند مدیتیشن

همچنین، فرد باید در صورت امکان به اندازه کافی ورزش کند. بعضی افراد ممکن است لازم باشد تا آغازی کوچک داشته و سپس به تدریج فعالیت های ورزشی خود را افزایش دهند.

همچنین، افراد ممکن است احتیاج باشد تا برای مدیریت فشار خون خود دارو مصرف نمایند.

عوارض فشار خون بالا

فشار خون بالا خطر ابتلا به بعضی مسائل سلامت از جمله موارد زیر را افزایش می دهد:

- سکته مغزی

- حمله قلبی

- مسائل بینایی

- اختلال در عملکرد جنسی، مانند اختلال نعوظ

- بیماری کلیوی

- مسائل گردش خون، مانند بیماری سرخرگ محیطی

- لخته های خون

- مسائل سلامت قلب، مانند فیبریلاسیون دهلیزی

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر فشار خون سیستولیک یا عدد بالا بیش از 180 باشد یا اگر فشار خون دیاستولیک یا عدد پایین بیش از 120 باشد، فشار خون بالا یک شرایط اضطراری در نظر گرفته می گردد.

اگر با موارد زیر روبرو هستید باید با یک پزشک مشورت کنید:

- فکر می کنید به پرفشاری خون مبتلا هستید

- به رغم تغییرات سبک زندگی و غذایی، فشار خون بالا باقی مانده است

- فشار خون به فرایند افزایشی خود ادامه می دهد

منبع: بهداشت نیوز

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 15 شهریور 1400 بروزرسانی: 15 شهریور 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 86587

به "بدترین خوراکی ها برای فشار خون چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بدترین خوراکی ها برای فشار خون چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید